ДАЙ ЛЮБОВ! ОТВОРИ СЪРЦЕТО И ДОМА СИ! НЕ ПОДМИНАВАЙ! ПОМОГНИ! Той е най-добрият ти приятел! Той е с теб и в радост, и в тъга! Сега той има нужда от теб! Бъди съпричастен, подкрепи ПРИЮТ БОГРОВ! Всякакъв вид помощ ще бъде от полза!

Условия на офертата

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН! ПОКАЖИ, ЧЕ ТИ ПУКА!

ОТВОРИ СЪРЦЕТО СИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ НУЖДА!

ОСИНОВИ, ДАРИ ИЛИ СТАНИ ДОБРОВОЛЕЦ!

НЕ БЪДИ ЧАСТ ОТ ПРОБЛЕМА, СТАНИ ЧАСТ ОТ РЕШАВАНЕТО МУ!

Виждаме ги всеки ден на улицата, свикнали сме тях, подминаваме ги и ги избягваме, обикновено отвръщаме очи и си казваме, че нищо не може да направим. Защото те са мърляви, болни и непривлекателни на външен вид. Не можем да си представим да ги гушнем, да ги пуснем в домовете си, да са близо до нас. Но всъщност, ако се вгледаме в очите им – те са миловидни, гладни и копнеят за капка внимание. Вероятно някога са имали дом и са били малки, сладки и пухкави. Сигурно някой им се е радвал и са били най-красивите котки и кученца. Или пък са родени навън и са останали сами, разносвани по кашони и кошници, търсейки постоянния си стопанин, който да ги дари с любов и приятелство. Но тъжната истина е, че повечето хора не ги искат и не се интересуват!

А ти би ли дарил едно невинно миловидно животинче с любов и приятелство? Ти би ли избрал своя любимец от приют? Ти би ли помогнал на едно симпатично куче или коте? Ти съпричастен ли си към проблема с бездомните животни? Бъди!  

Замисли се! Не подминавай! Помогни!

Animal Rescue Sofia е млада БЪЛГАРСКА организация, сформирана от доброволци с обща цел – да помогне за решаването на проблема с бездомните кучета и котки. Те стопанисват най-големия приют в България – общинския приют в Горни Богров, където се грижат за 500 кучета и предоставят безплатни кастрации за бездомни и домашни кучета и котки. Това е нестопанска и неправителствена организация. За ежемесечния си бюджет доброволците разчитат изцяло на доверието и подкрепата на хората. Стараят се да задомят при добри стопани възможно най-много животни, търсят им домове в България и в чужбина. Стремят се да помогнат на максимален брой кучета и котки в беда, като са ограничени единствено от ресурса, с който разполагат. Почти всеки ден поемат случаи на прегазени, насилвани, пострадали от човека или човешката среда кучета и котки. Работят по метода „Кастрирай и върни“ като единствен хуманен и законен метод за намаляване на популацията от безстопанствени кучета в България. Кастрациите в приюта са безплатни – както за бездомни, така и за домашни кучета и котки. Animal Rescue Sofia се издържа изцяло и само от дарения, няма бюджет от общината или от организации в чужбина. Работят с приюти и активисти в Германия, Австрия, Белгия и Холандия. Техни колеги и съмишленици в Холандия регистрират там фондация със същото име, за да помогнат със задомяването на животни и набавянето на материали и храна за клиниката и приюта.

„Щастливи сме, че в приюта идват да помагат десетки хора всяка седмица – доброволците оказват незаменима помощ на кучетата като ги разхождат и социализират. Благодарение на тях кучетата в приюта подобряват своя контакт с човека и изграждат стабилна връзка на доверие. Благодарим Ви, че помагате! Вярваме, че с общи усилия ще успеем да променим съдбата на хилядите нежелани животни по улиците на нашия град.”

Animal Rescue Sofia работят по следните приоритети: стопанисването на приют за бездомни животни по европейски стандарт; подобряването на информираността на обществото относно осиновяванията на бездомни животни; подобряването на информираността на обществото относно отговорностите около притежаването на домашно животно; провеждането на собствена кастрационна програма; инициирането на по-добри политики относно тези въпроси и т.н.

КАК СЕ СТИГА ДО ПРИЮТА? В близост до приюта има спирка на автобусна линия №90 /Малашевци – Бухово, график на линията (рядко е точен), маршрут на линията/ От спирката до приюта има 5-10 минути пеша. Ще видите табели с надпис „ARS“ на кръстовищата. Вижте в Google Maps: ГОЛЯМА КАРТА GPS координати: 42.702489,23.525838

КАК ДА ОСИНОВИМ ПРИЯТЕЛЧЕ ОТ ПРИЮТА? Процедурата за осиновявания е еднаква за всички – от кандидатите се изискват 3 посещения в приюта за опознаване с животното. При първото Главният лекар или Управителят на приюта провежда първоначално интервю, с което се определя дали кандидатаът дава информация и препоръчва подходящи животни. При последното посещение, ако кандидатът е одобрен се подписва осиновителски договор. Освен, че осиновяването на куче от приюта е безплатно, то се дава с микрочип, ЕС паспорт, ваксинирано, кастрирано (ако е на подходяща възраст) и обезпаразитено. Всеки осиновител получава Осиновителска карта, в която са записани имената му и микрочип номерът на кучето. Притежателят на картата може да пазарува с 20% намаление кучешки храни и аксесоари в техен приятелски зоомагазин, както и да ползва 10% отстъпка от всички манипулации във ветеринарна клиника. Добро Хрумване.

КАК ДА ПОМОГНЕМ НА КУЧЕТАТА В ПРИЮТА? Animal Rescue Sofia е неправителствена българска организация – не получава финансиране от общината или от чужбина, затова ще Ви бъдат безкрайно благодарни за всякаква помощ.. Освен средствата, от които се нуждаят, набират и доброволци, които да помагат в социализирането на кучетата, подреждането и почистването в приюта. Записването на доброволци става на и-мейл: volunteers@arsofia.com Повече за доброволстването в приюта.

КАК ДА ПОМОГНЕМ НА КЛИНИКАТА В ПРИЮТА? Клиниката на Богров е единствен шанс за много пострадали от коли и хора кучета – поема се нов случай в мига, в който се освободи място. Освен стационара и манипулационната има операционна зала, където се осъществява кастрационната програма на приюта. Можете да помогнете на кучетата в Богров и като дарите някои от необходимите им пособия. Има и списък с необходимите медикаменти и медицински материали, с които можете да помогнете.

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН! ПОКАЖИ, ЧЕ ТИ ПУКА!

ОТВОРИ СЪРЦЕТО СИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ НУЖДА!

ОСИНОВИ, ДАРИ ИЛИ СТАНИ ДОБРОВОЛЕЦ!

НЕ БЪДИ ЧАСТ ОТ ПРОБЛЕМА, СТАНИ ЧАСТ ОТ РЕШАВАНЕТО МУ!


Имаш въпрос? Задай го.

Предоставено от Animal Rescue Sofia

Повече информация за Animal Rescue Sofia можете да откриете на адрес .
Може да ни посетите и във Facebook.

Адрес и контакти

София, В близост до приюта ни в Богров има спирка на автобусна линия №90
0879 022 675; 0884 125 670
office@arsofia.com
Зареждане на оферти...
Уеб дизайн, мобилни приложения от Онлайн Комерс ЕООД.