Почивка в Саранда – другото лице на Албания! 5 нощувки, 5 закуски и транспорт само за 422 лв. в Hotel Saranda International 4*в Саранда.!

Топ цена: 422 лв
Разграбена
Плати сега: 42,20 лв.
Доплати на място: 379,80 лв.
офертата ще изтече след
? продадени ваучера
(Офертата е без лимит)
оферта Почивка в Саранда – другото лице на Албания! 5 нощувки, 5 закуски и транспорт само за 422 лв. в Hotel Saranda International 4*в Саранда.!
оферта Почивка в Саранда – другото лице на Албания! 5 нощувки, 5 закуски и транспорт само за 422 лв. в Hotel Saranda International 4*в Саранда.!
оферта Почивка в Саранда – другото лице на Албания! 5 нощувки, 5 закуски и транспорт само за 422 лв. в Hotel Saranda International 4*в Саранда.!

Условия на офертата

 Валидност на ваучера за дати : 08.09.2017г.-14.09.2017г.

 Задължителна предварителна резервация на телефон 0878 626220 ; 0878 20 62 62 

 

Почивка в Саранда – другото лице на Албания! 5 нощувки, 5 закуски и транспорт само за 422 лв. в Hotel Saranda International 4*в Саранда.!

Платете сега само  42.20 лв.,а останалата част от сумата доплатете при сключване на договор с агенцията,

Цената е на турист и  включва : 

 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
 • 5 нощувки със закуски в Hotel Saranda International **** в Саранда.
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Туристическа програма в Саранда.
 • Медицинска застраховка;

 

 Цената не включва:

 Допълнителни посещения и мероприятия,не включени в пакетната цена:

 • Екскурзия до античния и средновековен град Бутринт- 10 евро
 • Екскурзия до природния феномен „Синьото Око” и Гирокастра-град музей под защитата на Юнеско - 10 евро
 • Целодневна екскурзия до остров Корфу с посещение на столицата Керкира и двореца "Ахилион"  - 40 евро
 • Медицинска застраховка-2 лева на ден
 • Цена за вечеря към хотела ,по меню(салата,супа,основно ястие,десерт,минерална вода)- 10€-13€ на човек/на ден
 • Разходи от личен характер

 Отстъпки:
v Деца от 0г.-4 год.-250 лв
v Деца от 4г до 12 год.-170 лв


Забележка: Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.
Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

Колкото и скептично да се приема Албания като туристическа дестинация, тя всъщност крие няколко божествени кътчета за отдих. Едно от тях е Саранда – курорт с 290 слънчеви дни в годината и с непокварена екзотика, показващ другото лице на Албания.Съвместяващо екзотиката на няколко култури, куротното градче Саранда се счита за вратата към южна Албания и е една от най-важните туристически атракции на Албанската ривиера. Със своите малки къщички, пръснати по склоновете, малките лодки, плаващи в морето, живописната панорама, многообразието от растителни видове и хората, курортът се е превърнал в предпочитан център за почивка с важно туристическо значение за страната.


1-ви ден: Отпътуване от Пловдив в 19:00ч от паркинга на хотел "Тримонциум".,отпътуване от София в 21:00ч от стадион "Васил Левски" по посока на ГКПП Кулата-Солун-Янина-Саранда.
2-ри ден:Пристигане преди обед.Настаняване в избрания хотел след 14ч(по възможност и по-рано).Свободно време за плаж и опознаване на курорта.
Град Саранда е разположен в открит залив между високи планини и водите на Йонийско море, на около 10 км от великолепния гръцки остров Корфу и на около 160 км от столицата Тирана. Именно благодарение на това благоприятно географско положение и на топлия средиземноморски климат, Саранда се радва на изключителна популярност и посещаемост. Името си (от гръцки – 40) Саранда получава от византийския манастир „Четиридесет светци“, построен в чест на четиридесет монаси – римски легионери. Според легендата те открито се наричали християни, заради което били безмилостно убити от турците. В очите на местните жители и на църквата обаче те били мъченици, и след като ги обявили за светци, издигнали множество храмове в тяхна памет. Днес, оглеждайки се във великолепието на Корфу, Саранда по-скоро прилича на негов събрат, а благодарение на фериботна връзка с острова се явява като идеален посредник между Гърция и Албания.
Повечето от атракциите на Саранда се намират извън самия град, но при разходката ви в пределите ще видите достатъчно красоти, които да определите като забележителности. Важно е да споменем, че въпреки, че по-голяма част от албанското население е мюсюлманско, насред крайбрежната алея ви очаква великолепна бяла православна църква, в която можете спокойно да запалите свещ и да се помолите за здраве.Причината? Саранда е домът на етнически гръцкото малцинство и градчето се смята за един от центровете на гръцкото малцинство изобщо в Албания.

Свободно време за плаж и разходка. Нощувка.

3-ти ден:Закуска. Свободно време за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото Око” и Гирокастра-град музей под защитата на Юнеско.

Пътувайки покрай река Бистрица с води толкова бистри,че дори от автобуса се виждат камъчетата по дъното й,стигаме до града –музей  Гирокастра. Градът е забележителен както с природните си красоти, така и с хармоничното съчетание на албански, византийски и османски традиции и наследство, които могат да бъдат видени в многото исторически сгради и обекти. Много къщи тук имат отличителен стил, който е спечелил на града прозвището "каменния град", тъй като повечето от старите къщи имат покриви, покрити с камъни. Днес повече от 200 къщи са съхранени като паметници на културата.История, както и наименованието на града са забулени в мистерията на множество легенди.Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век наличната крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни продължава в стария град- вписан в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО,местния базар с магазинчета, предлагащи сувенири и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки, самостоятелна разходка и възможност за обяд. На връщане за Саранда ще посетим редкия природен феномен – Синьото око.

Завръщане в хотела.Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Свободно време за плаж

5-ти ден: Закуска.Свободно време за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до остров Корфу с посещение на столицата Керкира и двореца "Ахилион". 
Островът е една от най-популярните туристически дестинации в света. Корфу е най-зеленият сред йонийските острови, с богата и многовековна история известен още от времето на древногръцката цивилизация. Наричан е още „Дамата на Йонийско море”,  „Смарагдовия остров”, Острова на Нимфите”. Туристическа програма на остров Корфу . Посещение на “Аахилион”-двореца на австрийската императрица Елизабет Баварска. Не включва входна такса . Разположен в селището Гастури, на около 10 км от Кeркира, дворецът е известен като " тихото гнездо" на най-известната принцеса в света. Посещение на градините и вътрешността на двореца: покоите на Сиси, покоите на Кайзера, капелата и т.н
 Отпътуване към столицата. По пътя фотопауза на полуостров Канони - това е мястото с най-красива панорама към Понтикониси - Мишия остров и църквата "Влачерна Богородица Мария". 
Пешеходна обиколка на град Корфу (Керкира) - град на две крепости - Венецианска и Византийска, кацнал на брега на Йонийско море така, че напомня на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно. Разглеждане на най-големият площад в Гърция - площад Еспланада, Дворецът "Св. Св. Михаил и Георги" отвън, където към днешна дата се помещава Музеят на азиатското изкуство, булевардът с аркадите Листон с триумфалната арка, създаден по подобие на Парижкия Риволи, Кметството, църквата "Св. Спиридон" отвън , посветена на покровителя на острова.
Завръщане в хотела.Нощувка.

6-ти ден: Закуска. Свободно време за плаж или  по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до античния и средновековен град Бутринт.
Отпътуване в 10.00ч
Повечето от забележителностите в околностите на Саранда са добре съхранени останки на древни градове, които са още едно доказателство за богатата и многовековна история на района. Сред най-популярните е хипнотизиращият с величието и красотата си древен римски град Бутринт.Спиращият дъха античен град е разположен на крачка от границата с Гърция,срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк от 20 кв.км, заобиколен от великолепният канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море.Според легенди,днешният Бутринт е античната „малка Троя”. Запознавайки се отблизо с грандиозните някога постройки,ще си дадем сметка за уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации: Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, последвани от Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия! Този културно-исторически шедьовър е част от обектите в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. 
Разглеждането на града отнема около 1,5 – 2 часа. Завръщане в Саранда около 13.00-14.00ч
Свободно време.Нощувка.

7-ми ден: Закуска.
Отпътуване за България.Почивка на всеки 2.5ч-3ч.Пристигане в София и Пловдив вечерта.


Имаш въпрос? Задай го.

Предоставено от Дрийм Тур ЕООД

ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена  с "ДЗИ-ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ"ЕАД със седалище гр.София ул"Г.Бенковски"3, 
застрахователна полица N 212117156000001/01.03.2017г,  
с валидност на действие от 01.04.2017г до 31.03.2018г.,с лимит на отговорност 25 000 лв

Повече информация за Дрийм Тур ЕООД можете да откриете на адрес .

Адрес и контакти

Пловдив, ул.Гладстон 5
0878 20 62 62
Зареждане на оферти...
Уеб дизайн, мобилни приложения от Онлайн Комерс ЕООД.